HTML

jó vásár

jó vásár blog azért jött létre, hogy mi legyünk a second hand stylistok, és leírjuk, hogy hol és milyen formában leltünk egy "nélkülözhetetlen" termékre, ami miatt a párunk már a szakításon gondolkodik. Ha neked is van egy sztorid amikor olcsón, vagy fifikásan szerezted meg a cuccot, akkor ne habozz, csak mintha licitálná, nyomj rá határozottan az elküldöm gombra. jovasar.blog.hu@gmail.com

Friss topikok

  • Sarkadi Gergő: a másodiknál is ez történt hogy elméletileg feladott valami de még nem választottam a kettő lehető... (2013.03.03. 18:26) ebay csalás
  • BugaJózsi2345: Én ezt úgy védem ki, hogy a mindenféle hülye feladó csomagjait egy virtuális címre kérem ki magamn... (2011.12.02. 18:08) Vásárlás Amerikából és vámszabályok

Célkeresztben az interneten kereskedők egy újabb adóteher 2012-ben

2011.10.24. 14:12 doncico

Nem szoktam politizálni most se fogok, de abszolút nem tudok egyetérteni a kormány legújabb adótervezetével. Szerintem egyrészről reménytelen harc az internetes kereskedők ellen, másrészről a válság, és a kormány eddigi következetes tevékenysége, már így is el lehetetlenítette az embereket. Sokan mellékesként, illetve esetleg megélhetésként használták az apróhirdetési, és aukciós oldalakat. A haszon, vagy forgalom általában nem túl nagy, tehát ebből ritkán lehet venni autót 4 kerékkel,lakást 3 szobával, plusz fenntartani 2 gyereket, inkább mint fizetés kiegészítésként lehet rá tekinteni. Ezt megadóztató törvény pedig sokak megélhetését tenné tönkre, bár eddig sem volt adómentes, mert személyi jövedelem adót kell fizetni egyéb bevételek után is, de mint mondtam ez nem egy óriási üzlet, hanem lényegében kényszer pálya, így az elérhető nyereség is ehhez mérhető. Az aukciós siteoktól már most is bekérik az adatokat, hogy ki milyen forgalmat generál, és sokszor büntetett a nav, vagy apeh, mikor hogy hívjuk, a jövőben a kört bővítik, és ezzel a törvénnyel megágyaznak az újabb vizsgálatoknak, és most már valószínűleg rá mennek a kisebb forgalmat bonyolító cégekre, magánszemélyekre is. Mi a megoldás, hamar rájön mindenki, hogy az apróhirdetési weboldalakon nincs tranzakció követés, a létrejött üzletekről nem kell beszámolni az apróhirdetési weboldalaknak, így ha a pénzmozgás készpénzben történik, nincs nyoma a tranzakciónak, így nem ellenőrizhető, és nem is büntethető. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: apróhirdetés internetes 2012 kereskedől auckió

ebay protection mikor nem működik

2011.10.17. 10:29 doncico

Vettem egy marketing szolgáltatást ebayen. A vevő nem teljesített, majd egyik pillanatról a másikra eltűnt a termék az ebayről. Írtam az ügyfélszolgálatnak, akik részletesen válaszoltak. Kiderült, hogy a megoldás központba (resolution center) kell menni, hogy megoldjam, ott ért az első meglepetés, hogy a termék nem ebay védett, mert vagy ingatlan, autó, vagy apróhirdetés, aztán kiderült, hogy azért nem mert illegális felrakni szolgáltatást ebayre, és ha ilyenre licitálok vásárlok, akkor nem érvényes az "ebay protection" azaz védelem. Átmentem paypal-ra, hátha ott tudok megoldást a problémámra, de sajnos ugyan ez az üzenet fogadott. Szóval buktam a pénzt.

Szólj hozzá!

vatera büntetés

2011.07.05. 09:59 doncico

Tegnap egy régi hirdetésemet megtalálta egy felhasználó a vaterán, és elkezdett kérdezgetni. A kérdése célja, hogy van-e még ilyen típusú termékem, mondtam igen, aminek köszönhetően több levél váltás után eljutottunk oda, hogy őt érdekelné. A vatera jutaléka elég magas, annyi esze sajnos nem volt, hogy máshol is rákeressen a termékre, mondjuk google segítségével. Szóval utolsó levelében, arra kért, hogy tegyek fel egy tárgyat olcsón, és ő meg venné. Nyilván a cél az volt, hogy az adataimat megkapja, illetve én az övét. Felraktam megvette, de úgy elméletileg a vatera szabályzata ezt tiltja, vagyis ezt nem, csak, hogy megadjam az adataim, vagy ő az övét nekem. Mivel vaterás jövőmnek nem sokat jósolok, és kíváncsi is voltam, hogy kitiltanak-e, ezért már megérte ez a kis csalás, és ma reggel megjött a levél, hogy bizony vétkeztem, és 1 napig nem használhatom a levelező rendszert. Kitiltással fenyegetnek, de ők is tudják, hogy fontos vagyok nekik, szóval először még elnézőek, gondolom következőre már kevésbé lesznek ennyire toleránsak. Érdekes, hogy az ebaynél nem foglalkoztak ilyennel. Ott is sikerült egyszer egy üzletet hasonlóan megoldani, és semmilyen büntetést nem kaptam érte. Az ebaynél gondolom úgy vannak vele, hogy mit izguljunk, mi biztonságot adunk, úgyis visszajön, meg különben is minden út hozzánk vezet. Vateránál meg nincs semmi, amiért vissza menne az ember, szóval gondosan ügyelnek a bevételekre, és árgus szemekkel figyelik a netet.

Szólj hozzá!

Címkék: büntetés vatera kitiltás

paypal magyarul

2011.07.04. 10:36 doncico

Ma hívták fel a figyelmemet, hogy a paypal elérhető magyarul. Ez elég nagy lökést ad a hazai elterjedésének, illetve az erre épülő rendszerek elterjedésének, mint például az ebay.

A paypal egy online fizeti rendszer, amelyet sokszor szoktak elektronikus pénztárcának is hívni, egyrészről biztonságot ad, másrészről akár a bankkártyánk megadása nélkül tudunk fizetni az internet-en nagyon sok helyen.

paypal magyarul

Szólj hozzá!

Vásárlás Amerikából és vámszabályok

2011.06.15. 09:46 doncico

Úgy adódott, hogy ismerősöm megkért, hogy vásároljak neki ebay-en egy órát, mert nekem már van tapasztalatom. Az óra Amerikában volt, és kb. fél áron a hazai árakhoz képest. Szóltam az ismerősnek, hogy ez bizony vám köteles lehet, ha nem minden úgy alakul, ahogy elképzeltem. Írtam az eladónak, hogy elküldi-e magánszemélyként, és ajándékként, lehetőség szerint $40 alatti érték megjelöléssel. Mondta, hogy persze, így elindítottam a vásárlást. 1 hét után jött egy levél a postától, kibontás nélkül éreztem, hogy valami nem jót fogok olvasni. Leírták, hogy ez bizony vám köteles lehet igazoljam az árát, hogy mindenki tanuljon a dologból felraktam a leveleket ide. Természetesen írtam az eladónak, hogy jól küldte el a levelet, de nem volt biztos benne, de ettől függetlenül is olvastam, hogy a vámosok kérhetnek be utólag igazolást, ha nem biztosak a feltüntetett összegben.

Vámszabályok 1

Vámszabályok 2

Én azt választottam, hogy paypal fizetési másolatot küldök. A levélből látszik, hogy nekem csak áfát kell fizetnem, és végül ez is lett, megjött tegnap az értesítő, hogy csomagom jött, és majd fizetnem kell 5900Ft (áfa)+ 1200Ft-ot gondolom ez a posta ügyintézői díja.

1 komment

Címkék: ebay posta vám amerikából tételek.

magyar posta és ebay

2011.05.31. 10:16 doncico

Most kétszer is kellett küldenem levelet külföldre, és csak pozitív tapasztalataim vannak. Ajánlottként adtam fel mindkettőt, de a Kinait még tértivevényesen is, mert az visszaküldött árú volt. Mindkettőt levélként adtam fel, belefért egy nagyobb méretű buborékos borítékba, (75Ft) A Kínába 3000Ft volt a levél 446g, Angliába 1150Ft volt (29g), de oda csaj ajánlva küldtem. Mindkét esetben tudom követni, hogy merre jár a levél posta oldalán. Kínába 11 nap volt még elért a levél, hétvégékkel együtt, és azért volt ilyen "sok", mert kétszer nem vette át a levelet Chen. (Ez volt a neve, vezeték név nélkül, csak Chen, féltem is, hogy valaki más veszi át, mert szerintem ez elég gyakori név arra felé). Azt kell mondjam, kezd európaivá válni a magyar posta. Néhány éve még az elveszett levelekkel volt tele az internet.

Szólj hozzá!

Címkék: ebay posta levél árú eladás külföldre visszaküldés

eladás ebayen 2

2011.05.24. 14:26 doncico

A licit nagyon jól sikerült olyan árat kaptam az eladott termékért, amire nem is számoltam. Nálunk ennyiért nem tudtam volna eladni. Angol nyerte szóval nem kell messzire mennie a postának, ráadásul az angol posta nagyon biztonságos. Gyorsan ki is fizette a srác, most már csak el kell küldenem, és várnom a visszaigazolását, hogy minden rendben volt. Az angol ebayen keresztül adtam el, mert tudni kell, hogy magyar ebayen keresztül nem lehet, még választhattam volna az amerikait, igazából mindegy melyik ebayen rakom fel. Nem nagyon számít. 

 

Szólj hozzá!

ebay vásárlás, és árú visszaküldés

2011.05.13. 11:45 doncico

Vettem egy bluray írót, Kínából, elég lassan, de megérkezett, kipróbáltam, és nem volt 100%-os. Az eladó írt, hogy küldjem vissza, és kifizetik, vagy egy részét visszaadják a pénznek. Bementem a postára, hogy feltudom-e adni levélként a dobozt, ha belefér a legnagyobb borítékba. Hát szerencsére belefért, így 3000Ft tudom visszaküldeni expressz (légi) ajánlva, tértivevényesen. Remélem megkapja és a pénzt visszaadja. Még van 14-napom, hogy jelentsem a problémát ebaynek, ha addig nem reagál, akkor megy negatív értékelés, plusz feljelentés. Nyilván a feljelentés az ebay-nél történik.

update

Találtam egy postai aloldalt, ahol elméletileg a csomagokat lehet követni online, ha postán adjuk fel. http://posta.hu/tracking Ez ajánlott tértivevényes levél, szóval nem tudom, hogy sima ajánlottnál működik-e. Sajnos úgy tűnik, hogy csak Magyarországon belül működik a követés.

Szólj hozzá!

Címkék: ebay posta árú költség visszaküldés

eladás ebayen

2011.05.13. 11:32 doncico

Ma kíváncsiságból elindítottam első eladásomat az ebayen. 10%-ról indul a jutalék, plusz jelen esetben 1 font listázási díjat. A vatera árai mellett (7% ról indul) ez elég barátságtalanak tűnik, de meglátjuk, hogy mennyire sikeres. Tapasztalataim szerint minél nagyobb az elérés, azaz akiknek elérhetővé teszem az árut, annál nagyobb az esély, hogy eladom. Egy olyan processzort próbálok eladni, amelyet várhatóan drágábban tudok eladni, mint Magyarországon. Az ebayra történő feltöltés elég macerásnak tűnik, mert csak adott ország ebayen keresztül lehetséges, a magyar ebeyen keresztül nem lehet még eladni egyelőre. Mivel kicsi a termék ezért levélként tudom küldeni,így  sokkal olcsóbb, mint a csomag, amely remélhetőleg meg is érkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: ebay eladás

csere apróhirdetésekben.

2011.05.04. 10:26 doncico

 Csak sejtésem van, hogy honnan indult el ez a mostanában nagyon népszerű kereskedelem fajta, és nyilván a közép, és ókorban meghatározó volt ez a fajta kereskedelem, de valamiért reneszánszát éli a licit és apróhirdetési oldalakon. Jó néhány éve egy falusi pap, vagy polgármester sztorija járta be a magyar sajtót, aki egy tábla csokiból addig cserélt, amíg játszótér lett belőle, ha jól emlékszem megelőzte egy amerikai történet. Gondolom, hogy ez a történet segítette, illetve az apróhirdetési, és licit oldalak népszerűsége erősítette ezt a fajta kereskedelem megjelenését. Jelenleg tele vannak ezek az oldalak olyan emberekkel, akik egy-egy terméket cserével szeretnének megszerezni, ezek az ajánlatok általában egy rosszabb, gyengébb tudású hasonló termék, plusz ráfizetésről szoktak szólni. Mi a hiba, azon kívül, hogy az egész sztori arra épül, hogy a cserélő lehúzza a másikat. Az eladó nyilván nem azért adja el a termékét, hogy egy rosszabb terméket szerezzen be, vagy az árára van szüksége, mert mást akar venni belőle, vagy jobbat akar venni. A csere felajánló meg nyilván árán felül akarja adni a számára, és más számára is eladhatatlan terméket, legalább is amennyit szeretne érte biztos nem tudja eladni (mert ha eltudná, akkor megtenné). Mások és saját tapasztalataim alapján is ezt látom, és mivel a cserélők szerintem sikertelenségre vannak ítélve, azt várnám, hogy idővel eltűnik ez a fajta "próbálkozás", de egyelőre úgy tűnik, hogy nem. 

Ezeket tegnap találtam:

http://hardverapro.hu/apro/tapkabelt_keresek_a_xix_keruletben/hsz_1-50.html

Egy másik:

http://hardverapro.hu/apro/53_m2-es_panellakas_cserelheto_budapest_xix_kerule/hsz_1-50.html

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kereskedelem csere

vatera és a kereső

2011.04.19. 17:50 doncico

Ma egy elég érdekes eszközre lettem figyelmes a vaterán. A tudom mit akarsz keresni és nem azt amit beírtál. intel t9500 re akartam keresni ezt is írtam be, de hotel 9500 lett belőle, és természetesen erre keresett a vatera. Csúcs!

update:

Megkaptam a választ, hogy akkor fordul elő, ha nincs találat, és automatikusan ajánl valamit a keresés helyett.

Szólj hozzá!

kutya síp újra értelmezve.

2011.04.18. 16:16 doncico

Vettem ebay-en, egy ultrahangos sípot 1 font-ért, plusz szállítás, összesen 2,5 font. Megjött a kulcstartó méretű cucc, de a kívánt hatás sajnos sehol. sípnak jó, mert hogy hallom, de hogy kutyák számára magas tartományban lenne a síp, azt nem hiszem. nem jó vásár volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ultrahangos kutyasíp

ebay lehúzás azaz a nigériai csalás egy új fajtája

2011.04.14. 09:24 doncico

Folyamatosan követem az htc desire hd árát, és sokszor láttam, hogy irreálisan magas összegeken ajánlanak a telefonért. Értsd 300 fontos telefon 600 fontért megy el, úgy hogy még ilyen magas áron is egymásra licitálnak. Először azt gondoltam, hogy a konkurencia így csesz ki a másikkal. Voltak ezzel fenntartásaim, mert hát Anglia, az Anglia és mások a piaci körülmények jó értelemben Magyarországhoz képest. Tegnap azonban megvilágosodtam, vagyis gondolom, hogy igen, mert az egyik htc desire hd tulajdonos, aki eladásra szánta készülékét a hirdetésbe beleírta, hogy ne próbálják meg lehúzni sokadszorra, mert kiszúrja a hamis paypal és egyéb e-maileket. Ekkor megértettem mindent. A megértéshez tudni kell, hogy engem is megpróbáltak lehúzni egy eladó telefonom kapcsán. Angolul írtak egy levelet, hogy xy megvenné gyermekének. A vásárló jelölt Kanadában él és a fiának akarja ajándékba venni Nigériába (oda kéne küldeni), ráadásul fizeti a szállítást, összesen adna $300-t egy $150 készülékért. Mondom magamban, hogy hát ez érdekes. Rákerestem a levél küldőjének nevére, és persze a google adott találatot. Annyira idióta volt a hamis vásárló, hogy nevet se változtatott. A csalásait ugyan azon a néven végezte, mert hosszabb ideje. A google azt dobta, hogy bizony ez lehúzás, egy úgynevezett nigériai csalás válfaja. Még a kezdetben úgy csinálták, hogy hamis paypal jelentést küldtek az eladónak, aki annak tudatában, hogy a pénz megjött elküldte az árut. Nem hogy bukta az árut, de még jó eséllyel a paypal fiókjához is hozzáfértek, ezért még pénzt is bukhatott. Szerintem ennek a tovább fejlesztett változata az ebay-es vásárlás. Magas áron megveszik az árut, bármennyiért, utána megy a hamis paypal jelentés, hogy a pénz megérkezett, és küldhető az árú. Gondolom innen  már mindenkinek tiszta, hogy ha elhisszük, hogy a paypal küldött levelet, akkor elbuktuk a terméket.

Szólj hozzá!

Címkék: ebay csalás lehúzás nigériai

Ebay 30. vásárláson túl

2011.04.11. 13:51 doncico

Túl vagyok a 30. vásárláson, úgy érzem eljött az ideje, hogy összegezzem tapasztalataim. Amit rendeltem mind megérkezett, ebben nincs benne a nyilván való átverés, de az más tészta. Szóval minden megérkezett, még Kinából is. Egyik sem volt felbontva. A leggyorsabb angliából 3 nap volt a leghosszabb 1 hónap 10 nap Kínából. Nagy kérdés, hogy valóban feladta-e akkor, amikor beírta a ebay-re. 1 nagy átverés volt, és 3 kisebb, amikor igazából nem azt, vagy nem úgy kaptam, ahogy igérték. Volt egy wincseszter, ahol 100% helyett csak 95%-os volt, az ár kárpótolt, és volt két dolog a kutyám részére, ahol nem azt kaptam, amit vártam, de darabja 1 font volt, és benne volt a pakliban, hogy nem azt kapom, amit írnak. A nagy átverésről írtam, az már meg is oldódott. 

Tapasztalat a licites váráslásról. az utolsó 30 másodpercben dől el minden, ha érdekes és olcsó termékről van szó. Mindig gondoljuk át, hogy mennyi a maximum, és jól gondoljuk át, mert az utolsó 30másodperc már annyira gyorsan letellik, hogy nincs idő gondolkodni, ha tudjuk mi is az utolsó perce hagyjuk a licitálást, addig nem releváns az ár. Mindig nézzük meg, kitől vásárlunk, ha kétségeink vannak hagyjuk a terméket. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ebay vásárlás

az online vásárlás, eladás szabályai

2011.04.01. 09:54 doncico

Eladás

1.) Írjuk meg jól a hirdetés szövegét. (legyen részletes, mindenre kiterjedő)

2.) Legyünk türelmesek

3.) Jó helyen, jó időben hirdessünk

4.) Ha gyanús nekünk a vevő, ne üzleteljünk vele.

Vásárlásnál

1.) Győződjünk meg mindig, hogy fizikálisan rendben van-e amit veszünk.

2.) Győződjünk meg, hogy működik az eszköz, ha nem tudunk, akkor 3. pont

3.) Írjunk szerződést, ha egy pici gyanakvásunk van a termékkel kapcsolatban. (pl félő, hogy nem működik mire haza ér az ember)

4.) Próbáljuk meg leinformálni az eladót. Iwiw, facebook, google segítségével.

5.) Ha gyanús az üzlet, mondjuk féláron van a mobiltelefon, de előre kell utalni, akkor az átverés. Nincsenek örültek, akik féláron eladják a telefont, hogy neked jó legyen.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás online szabályok eladás mire figyeljünk

mindent el lehet adni! (kis túlzással)

2011.03.29. 11:06 doncico

Van egy wincseszterem ami tönkre ment. Egyik napról a másikra nem olvasta az adatokat, akkor nagy volt a pánik, most már csak mosolyogva emlékszem rá. (persze a gyomrom összerándul) Rendszer winyó volt, szóval izgultam az adatok miatt, persze mentés nulla, de jelentem sikerült leszedni az adatokat, csak a levelezésem veszett el, de az ember ilyenkor jön rá, hogy lom a sok régi levél, mert haszna semmi, soha többet nem olvassa az ember. Azért írtam le ezt a rövid kis szösszenetet, hogy látszódjon bár a hdd rossz, adatot, már nem lehet rajta tárolni, legalább is nekem nem sikerült, de valakinek még érték. Fel is raktam a hardverapró-ra, hátha valaki elviszi, kb 1 hónapja, és most jelentkezett rá a második érdeklődő, aki el is viszi 1500Ft-ért. Manapság nem sok, de azért nem is elhanyagolható összeg. Minden érték! Itt a tavasz, és lehet lomtalanítani. Nem foglalja a helyet. A lomtalanítással járó kosz piszok is el kerülhető szóval mindenkit, csak bátorítok, ha az ember a megkeresett pénzt összeköti egy kis jótékonysággal, akkor különösen felemelő érzés lehet a siker.

Szólj hozzá!

Címkék: minden érték.

magyar apróhirdetési oldalak

2011.03.29. 10:03 doncico

Sokat írok az ebayről, de most körbe tekintek a magyar helyzetre. A nagyobb apróhirdetési, vagy aukciós weboldalakat fogom bemutatni.

jofogas.hu az egyik legújabb játékos, tv és internetes kampánnyal próbálja felhívni magára a figyelmet. Azzal operálnak jelenleg, hogy a hirdetések nem járnak le, amit szakmai szempontból értek, de felhasználói szemmel tele van lejárt hirdetéssel a weboldal. Végtelenül puritán a webololdal, amelyet az anyacégtől hoztak, aki Skandinávia egyik giga mega cége.

vatera/teszvesz és legújabb játosként az apród.hu 

vatera teszvesz mindenki számára ismert előbbi szakmai befektetők gründulták össze, hogy jó pénzért kiszálljanak belőle. Teszvesz a Sanoma közös projektje volt egy lengyel céggel. Most már mindkettő az allegroup.hu Kft tulajdona, amely szintén egy giga cég, és ennek legújabb projektje az apród.hu, amely kinézetében nagyon hasonló a jofogas.hu oldalra. Elég nagy piaci részesedéssel rendelkeznek. Egyéb új projektjeik egyelőre elég döcögősen haladnak. Nem is értem miért vágnak bele egy új projekbe, amíg a otomoto.hu nevű szerintem óriási lehetőségek rejtegető projektet fel nem futtatják. Most nézem, hogy már vateraauto.hu domainra van íránytva, gondolom így akarják megspórolni a brand építést. Mondjuk ilyen hülye nevű weboldalt rég találtam. 10.-re se tudtam megjegyezni, ezt logikátlan nevet.

expressz.hu

Igazi nagy pályás játékos, a klasszikus apróhirdetési szegmens minden részét lefedő, még mindig legnagyobb weboldal Magyarországon. Török tulajdonosok vásárolták be magukat ezzel az európai piac elő bástyájaként. Egyelőre nem látszik a további szándék. Ingatlan, autó, állás szegmensben meghatározó szereplők.

apronet.hu

Hvg tulajdon, amely láthatóan nem nagyon tud mit kezdeni ezzel a páratlan lehetőséggel. Erős brand, átlagos látogatottság. Régi szép emlékek. Mindenki itt kezdte még a 90-es évek végén. 

slando.hu

Tegnap világosítottak fel, hogy az Angliában bejegyzet domain mögött az ebay áll (többek közt), szóval igazi nagyágyú a háttérben, a slando pedig régóta Magyarországon van, bár számomra kicsit szürke folt.

Ezeken kívül millió apróhirdetési weboldal található, nem beszélve a tematikus website-okról, mint ingatlan.com, proffession.hu, hardverapro.hu csak néhány piacvezetőt említve adott szegmensből. 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ebay apróhirdetés vatera expressz apronet hardverapro jofogas.hu aprod.hu

ebay csalás

2011.03.18. 14:33 doncico

Rövid ebay-es pályafutásom első lehúzásába is sikerült belefutnom. Na melyik ország embere próbált meg lehúzni, na vajon melyik? Igen, egy magyar volt. Múlt héten nagyon jó áron kitett egy ssd meghajtót kb. 60-70%-on, de valamiért magyarok és afrikaiaknak nem postázta a cuccot. Fura, hát írtam neki, hogy biztos?, de el is fogyott mind a 10db kb. 2 óra alatt, szóval erről lemaradtam. Válasz semmi, de a srác újra kirakta az árut újra kb. fél órával az után, hogy elfogyott az összes, mivel nem akartam lemaradni róla, ezért gyorsan vettem egyet, az angol ismerősöm címére, ez volt 1 hete, közben ránéztem naponta, hogy történt-e valami változás, de semmi a srác még nem postázta, kb 1 hét alatt. A hét eleje még ünnep nap volt, szóval hétfőn kedden esélyese lett volna. Ma megnéztem a srác értékeléseit, és már megjelentek a negatív vélemények, és láthatóan más termékeket is feltett jó áron, hogy minél több pénzt keressen, minél rövidebb idő alatt. Sikerült neki, de vajon megérte. Elméletileg ilyenkor tudok írni az ebaynek, hogy hoppá-hoppá gond van, aki megvizsgálják és visszautaljál a pénzt a csaló számlájáról, vagy is azt a pay-pal teszi, de az egy és ugyan az. Kíváncsian várom a fejleményeket, elméletileg még minimális esély van rá, hogy elküldi, de valljuk be nem túl sok. 62 vélemény volt róla és pozitívak, szóval ezért nem gyanakodtam, meg úgy voltam, hogy úgy is van védelem, ha lehúzás lenne.

Vajon a pénzt ilyenkor feltudja venni a pay pal -ról? mert nyilván abból kapom vissza a pénzem.

update

Meséltem a történetet egy kollégámnak, aki elmondta, hogy akkor tudja felvenni a pénzt az eladó, ha rányomtam, hogy pozitív volt minden, addig le van fagyasztva a pénz, szóval ez a fajta csalás nem működhet, mert ott a pénz, de hozzá nem fér. Most szépen indul a visszaigénylés, de valószínűleg hamarosan ki is tiltják az account-ot, és mivel az ebay nem hülyéskedik fel is fogja jelenteni. Jó vége nem nagyon lehet a történetnek a csaló szempontjából, mert minden adat meg van adva legalább is az paypal-nál biztosan, bár lehet, hogy hamis adatokkal csinált mindent, bár akkor is ki lehet deríteni, hogy ki volt a tettes ip cím alapján. Ez már csak a rendőrségen fog múlni. 

Az biztos, hogy az ebay nagy előnye a paypal, amely olyan biztonságot nyújt, amelyet csak a személyes átvét nyújt egy termék vásárlása, eladása esetén. Ilyen esetekben mondom, hogy a vaterának nincs esélye az ebay-jel szemben, legalább is ha ezekre nem talál megoldást.

update 04.02 

Happy end

Ma írt a paypal, hogy 5 napon belül visszautalják a pénzt. Mindenki boldog, kivéve a csalót. Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy közben már az eladót törölték az ebay-ről, ami valószínüleg kicsit felgyorsította az eseményeket.

2 komment

Címkék: ebay csalás

htc desire hd ebay-ról második bejegyzés

2011.03.16. 10:01 doncico

 Folyamatosan követem a htc desire hd árak alakulását az ebay-en, (ebay.co.uk.) és örömmel láttam, hogy elkezdett nőni az eladók száma, amely a kínálat bővülését mutatja, amely nekem vásárlónak jó hír. A logika szerint hamarosan el kellene érnem azt az árat, ahol már vásárlóként lépnék be, de észre vettem néhány furcsaságot. 1. Ismeretlen álnéven felnyomják az árat. Saját magam tapasztaltam, hogy 600fontért vitt el valaki egy ilyen telefont, nyilván nem fizette ki, csak azért regisztrált, hogy az árakat felnyomja. Több ilyen is előfordulhatott, mert egyes aukcióra feltett telefonok leírásában, már 5-ik aukciót indítja hamis vásárló miatt. Gondolom valamelyik új telefonokat áruló dealer végzi az ár felhajtást, és a legmeglepőbb, hogy valamennyire sikeresen, mert a használt árak elkezdtek nőni. Mikor elkezdtem figyelni, akkor még 260 font környékén mozgolódott az ár, most 280-300 környékén. Lehetséges, hogy nem ezzel sikerült felnyomni az árakat, mert elméletileg csak átmenetileg kéne az árakat felnyomni, de utána csökkennie kéne, mert az el nem adott készülékek újra megjelennek az ebayen, tehát hosszú távon nehéz csökkenteni így az árat. Elképzelhető, hogy nincs hatása a külső beavatkozásnak az árakra, hanem egyre több vásárló jelenik meg, amely felnyomja az árakat.

Szólj hozzá!

Címkék: hd htc desire ebay.co.uk

processzor eladás

2011.03.09. 15:09 doncico

Ma eladtam egy processzort, legalább is remélem. Utánvéttel megy Szentesre, sok buktató van a dologban, úgyhogy kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége. Azt tudom, én nem téglát küldtem, de küldhettem volna. Az is lehet, hogy tégla jön vissza, ha ismeri a postást. Meglátjuk. Tanulság azért van a dologban, és nem értem miért nem írnak az emberek szerződést, elég jól benne van, hogy ki az eladó, ki a vevő, főleg, ha a személyi másolata is mellékelve van.

Szólj hozzá!